2 min read · Publicat Apr. 10, 2023

Accident cu autoturism asigurat RCA Euroins? Iata ce trebuie sa faci!

Pagubitii din accidente cu soferi asigurati RCA la Euroins se vor putea adresa Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) pentru despagubiri. Tot catre FGA se vor putea adresa si clientii societatii care doresc sa denunte polita si sa primeasca inapoi prima echivalenta cu perioada de valabilitate ramasa.

Daca accidentul s-a produs din vina unui sofer cu asigurare RCA Euroins, vei fi despagubit de FGA dupa ce decizia ASF va fi publicata in Monitorul Oficial. In general, cand o societate de asigurare intra in faliment, exista un proces legal de lichidare a activelor si de plati a creditorilor.

In cazul politelor de asigurare auto, exista fonduri speciale pentru a proteja victimele in astfel de situatii. FGA va evalua situatia si va plati suma de despagubire, conform prevederilor legale. Totusi, sumele acordate pot fi limitate, iar procesul poate dura mai mult decat ar dura un proces normal de despagubire.

In ceea ce priveste asigurarile RCA, Euroins si-a redus inca din anul 2022 expunerea RCA, in special pe Bucuresti, pentru a nu mai acumula alte daune, motiv pentru care practica cele mai mari preturi RCA din capitala. In vederea protejarii consumatorilor, ASF ia in calcul plafonarea preturilor RCA.

Pasii necesari pentru deschiderea dosarului de dauna in caz de RCA Euroins

  1. Constatare amiabila / Proces Verbal Politie
  2. Cerere deschidere dosar dauna
  3. Constatare Dauna
  4. Declaratie privind evenimentul rutier
  5. Deschidere dosar dauna
  6. Introducere in reparative
  7. Instrumentarea dosarului
  8. Plata despagubirii

Important! Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) poate incepe efectuarea platilor catre creditorii de asigurari ai Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A., in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de retragere de functionare si constatare a existentei indicilor de insolventa.

Este important de mentionat ca platile se vor efectua numai dupa ce creditorii de asigurari au parcurs cu succes procedura administrativa de plata, prevazuta de legislatia in vigoare.

Consultanta Despagubire Accident Euroins

Riscul aparitiei unor evenimente neplacute este o parte inevitabila a vietii.

Daca ai fost implicat intr-un accident auto in care nu esti vinovat, te putem ajuta sa iti repari masina fara sa depui eforturi suplimentare.

In plus, beneficiezi in mod gratuit de:

  • Tractare auto
  • Masina la schimb
  • Intocmire dosar dauna
  • Asistenta gratuita

Acte necesare deschidere dosar dauna Euroins

  • Document constatator al producerii evenimentului (proces verbal la Politie, constatare amiabila)
  • Autorizatie de reparatie, daca este cazul, in original
  • Avizare dauna (se completeaza la deschiderea dosarului)
  • Copie polita de asigurare RCA
  • Copie talon (certificat de inmatriculare)
  • Copie carte identitate
  • Copie permis de conducere
  • Delegatie (in cazul proprietarilor persoane juridice)
  • Procura notariala, in cazul in care proprietarul este o alta persoana.

Lasa grijile pe seama noastra Oferim consultanta in constatarea daunei, programare si autoturism la schimb pe durata reparatiei.
» Afla mai multe

Nu ești sigur cum să gestionezi o revendicare de daune auto?

Consultanții noștri au ani de experiență și te pot ajuta la fiecare pas. Contactează-ne pentru a programa o consultație și a obține ajutorul de care ai nevoie.

Contactează-ne
Daune Auto Bucuresti